Tour de Zalakaros – Pali hétköznapi beszámolója

Csak erős idegzetűeknek, változtatások nélkül közöljük sporttársunk beszámolóját egy átlagos hétvégéjéről:

Kedves Tagok !

Figyelem!Az alábbiak bármilyen egyezése a valósággal csak a véletlen műve!!!

Remélem már mindannyian izgatottan vártátok a beszámolót és végre most első kézből meg is kapjátok!

Minden évben van egy verseny amelynek nevét  a régi öregek is csak remegő szájszéllel,enyhe borzongással , az újak pedig ámulattal vegyes dadogással hebegve ejtenek ki.Aztán ha valakinek mégis sikerül utána percekig néma csend és komorság borul a társaságra. Igen, már felszabadultan kiejthetjük: Tour de Zalakaros !!! Tulajdonképpen a Spirit egyik legfontosabb évközi eseménye!

Jelentősége abban is megnyílvánul,hogy közvetlenül a Sör-lépcső bajnokság után van ami egyben az utolsó komoly felkészülési állomás .A tét most sem volt kicsi:ki képviselje a Spiritet nemzetközi szinten??!! A kiválasztás kritériumai most különösen nagy hangsúlyt kaptak. Ezt a vezetőség ill. az edzők is tudták és nem merték vállalni a felelősséget a személyek kiválasztásánál .Bölcsen engedték,hogy a néhány igazán esélyes jelölt maga döntsön a sorsáról, vállalva a következményeket ! Csak néhányan tudtuk,hogy a csapat gerincét az előző megmérettetésnél (kiválasztásnál) kiválóan helytálló Lú,Frú,Tón,Mar és Pól  fogja alkotni.

Miután jóval a verseny rajtja előtt (mintegy 30 órával) véglegessé vált  az indulásunk  ,megnyugodtunk !

Menedzser,szállítóautó,szerelők,masszőr,szakács és pszichiáter is segíthette volna a csapatot azonban ezekről a klub nehéz anyagi helyzete miatt lemondtunk Helyette Frú csapattárs szervezett egy 6 csillagos,kertre néző több ajtóval és nyitható ablakokkal , függönyös zuhanyzóval !! ellátott álomlakosztályt !!

A  jelentős szintkülönbség miatt 1 nappal korábban érkeztünk és jól sikerült az aklimatizációs időszak ! Hosszas tanakodás után Kindl Gábor étkezési utasitásait fogadtuk meg :csülkös pacal hófehér kenyérkével szigorúan ügyelve a helyes mikró és makró tápanyag arányára!!A folyadék bevitelt sem hanyagoltuk el : a ház bora szódával. Korán végeztünk a vacsorával mert tudtuk extra terhelésnek leszünk kitéve ,kell a pihenés ! Csak arra kellett figyelni,hogy a kiszáradás ellen vett szőlős,nyakas italok épségben hazaérjenek ! Tón kolléga egy helyzethez illő 12 éve érlelt tüzes vízzel készült!!!!

De a csapat meghazudtolva önmagát egy könnyed kártyázás után mélyálomba merült!

Kivéve persze jómagam mert a másnapi rettenet réme nem hagyott egy szemernyi pihenőt sem. Hajnaltájt aludhattam el ,Frú-ék elmondása szerint ekkor indult el egy régi sláger a szobámból:szív,sűrit,benntart,kipufog……..

Reggeli az előző napi jéghideg nutellás palacsinta -a lányoknak.Nekem pedig mivel zárva volt minden bolt nem maradt más csak egy büfékocsi és annak minden bája.Még rengeteg idő volt a rajtig amikor is 15 perccel az indulás előtt megkaptam a 30 dkg tarja,1 szelet kenyér,mustár és cukros dobozos cola combómat!

A bemelegítést nem húztam el,könnyedén legurultam az 50 m-re lévő starthelyig és az utolsó falatot jól megrágva mélyet lélegeztem.

Kamerák,rivaldafény,újjongó tömeg!Aki volt már igazi nemzetközi megmérettetésen az tudja milyen érzés!Elindulni a 300 fős mezőny végéről üveges tekintettel az előttem meredő seggerdőre.

Némelyeknek akkora vádlija volt mint a combom és többeknek olyan combja mint a törzsem!A hazai és nemzetközi mezőny színe -java. Ja,már az elején elszakadtam mindentől és mindenkitől .Csak a táv volt és jómagam. Ha közületek bárki is ismeri a K-2 re vezető utat akkor annak könnyű elmagyaráznom,hogy milyenek voltak a szintkülönbségek!

Egy dolog nem volt:hó ! De volt gelsei fal néven elhíresült extra emelkedő ,ami egyedülálló természeti jelenség Magyarországon.Ugyanis oly meredeken ível,hogy visszahajlik a csúcs előtt! A rutinosak óriási mágnesek segítségével tudtak csak az aszfalton maradni az első áldozók többször is visszacsúsztak.Aztán feltoltam magam-nak egy gélt és hupsz!

A következő 100 km- t egy hullámvasút tetején töltöttem.Lefelé50-70 fölfelé 10-20  közte meg 30-40 km/h. Kb.80km után bátran jelentkeztem volna egy érzéstelenítő nélküli nemváltó műtétre mert annyira elzsibbadt alul mindenem.Sikerült elkerülnöm egy nyilvános lefejezést az első kerekemmel mert egy lány pont előttem esett el és gurulta ki magát. Aztán egy bogár a fülemben próbált otthonra lelni egy másik pedig a tüdőmbe szeretett volna berepülni de nyelgyökkel kivédtem.

Frissítés 3x 1 perc volt nagyon kellett mert a tarját már kb. 60 kilinél elégettem….Aztán már nagyon vártam a végét.

Örültem,hogy nem volt esés,görcs vagy technikai hiba.

Megcsináltam!!! 4ó50 p !!Egyéni csúcs!!!

Az érmek átadása a jó időre való tekintettel elmaradt  de a rajtszámot megtarthattuk!!

A célban Tón és Mar fogadott!!Ők is megcsinálták!!Mint késöbb kiderült,a lányok is igaz Ők a bemelegítő távon indultak de ott rettenetes elszántsággal!!És itt most egy párbeszédet idéznék amely a futam után Lú és egy ismeretlen kedves lány között zajlott le:

-Lány:Szia,nagyon,nagyon keményen mentél,fantasztikus vagy,gratulálok!!Alig tudtam rajtad maradni!!

-Lú:Köszi szépen nagyon kedves vagy!

-Lány:Mert amúgy én ezt nem szoktam csinálni…

-Lú.Mit??Bolyozni????

-Lány:Nem.Biciglizni……

Lú nővérünk itt halt meg majdnem a röhögéstől de szépen bezsebelte a dicséretet és elballagott…

Aztán délután még brűgöltünk egyet a helyi fűrdőben majd haza vonatoztunk!

Azóta írásban és telefonon is érkeznek a gratulációk amelyeket örömmel fogadunk.

Nem hoztunk szégyent senkire csak engem akart agyonverni az apartman Úrnője de ami Zalakaroson történik az ott is marad!!

Dicsőség a Spiritnek!!És köszönet Társaimnak , mert nélkülük ez az írás nem jöhetett volna létre!!

Jövőre legyünk még!

Sporttársi üdvözlettel: Póli

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook

Támogatóink

Legolvasottabb

Kategóriák

Ez is érdekelhet

Információk, jelentkezés

Baranyai Judit Réka:

Elnökség

Elnök: Baranyai Judit Réka

Alelnökök: Gyurcsák Szilvia, Balogh Csaba

Elnökségi tagok: Kindl Gábor, Palkó András, Veres Gábor

felügyelő biztos: Dr. Rihay-Kovács Zita

Budapest

SPIRIT Sport Club (Spirit SC), közhasznú sportegyesület, 1116 Budapest, Kamilla utca 3. I adószám: 18176386-1-43 I nyilvántartási szám: 01-02-0009938  Számlaszám: Budapest Bank, (Spuri Sc) 10102086-48039600-01000005 

Veszprém

Spirit Sc, Veszprém szakosztály, közhasznú sportegyesület  I 8200 Veszprém, Búzavirág utca 12. I Adószám: 19306490-1-19 I Brassay Réka szakosztályvezető I Somogyi Zsófia, szakosztályvezető helyettes