Keszthely Triatlon, féltávú OB beszámolók

Veri

Röviden: fasza volt.
Hosszabban:
Profi volt a rendezés (a külcsíny tiszta Bp70,3 – feleannyi pézér), eltekintve az időjárástól, ami a célbaérkezésem előtt 5 perccel megmakacsolta magát. Bár végülis mindegy volt hogy a pályán vagy a célterületen áztál szarrá… Az eredményhirdetésre kellett órákat várni ami nem volt nagy móka, de így jár akinek a csaja nyerő alkat :))))

13406938_1033598456676043_1908026843771273905_n

Az én versenyem:
Úszás: Rohadtsok induló volt, vízbe befutós rajttal, így sajnos csak 50 m környékén derült ki, kik a gyorslábú úszninemtudók (nekem annyira nem volt gáz de az aprócska Mesti panaszkodott…) – az első bólyáig még az elejében (na jó, első hatodában) is volt komoly pofozkodás-helyezkedés. Nekem utána rendben volt, neoprénben kicsit meleg volt avíz, de hát ha mindenki abban megy… (avagy: tíccsák be!). A felén valamivel túl volt egy kimászás átfutás, onnan már minden sima volt, szépen haladtunk. 29 valamennyi lett a vége, kicsit bosszantott hogy Luca megvert 10-15 mp-cel, de hát ez van…

Depó1: hossszzzúúúú a depó, egy örökkévalóság volt mire a bringához értem, és onnan még jó messze volt a vége…

Bringa: dimbidombi, de lezárt pálya a zalai dombok között (úgy tűnik, mégis meg lehet oldani a zárást még féltávon is, dacára az elmúlt évek sok rinyálásának). 50ig jól ment, aztán kevésbé, 32,3as átlag, az nekem jó (Judy mondjuk 60 körül ellépett mellettem mint Carl Lewis – nem is láttam többet :))

Depó2: még mindig hosszzúúú volt, de fejben már futottam :))

Futás: első két körben erős voltam (kicsit közelítettem a Mesterhez), a második kettőben nem (Itt meg J távolodott tőlem kicsit többet mint amennyit én közeledtem eddig :)) – ott már nagyon utáltam a fölmászást a kastélyhoz… Utolsó km-en leszakadt az ég és szarrá áztam…
Ja, egyéni csúcs még így is (5ó23p)

Szumma:
Sztem jobb verseny mint a budapesti, főleg ár-teljesítményben (bár egyszer nyilván Bpen is el kell indulni), kicsit szezoneleji de legalább nincs kánikula, a szervezés jó, a rajtcsomag jó, a kommunikáció rendben van…

Többiek:
Judy szokás szerint nyavajgott hogy nem ment elég jól de sztem bika erős, Kaufmann Peti nem nyavajgott csak száguldott, Gábor, Tamás, Gergő is erős volt, Nej Zsolttól csak 50 mpet kaptam amit sikerként könyveltem el… Luca elég óvatosan tolta. Biztos van akit kihagytam de FB-n fönt vannak az eredmények…

Gergő

Egy kicsit más szemszögből írom le én is élményeimet a versenyről.

Rajt előtt jó hátra álltam, kissé jobbra (Zsolt a tanúm :-), hogy a mezőny ne gázoljon át rajtam. Na mire feleszméltem ott futottam az első sorban és szökdeltem a vízben, majd bekövetkezett amit éppen el akartam kerülni… Az első bólyánál nagyon besűrűsödött a mezőny, de az egészet megúsztam két fejre ütéssel. Azután a helyemen voltam. Számomra még mindig egy lebegés az úszás, de tolta neki. Az utolsó száz métert is futni kellett. 38 körül jöttem ki, majd rohantam a kék szőnyegen a bringához.

GERGŐ

Mindent pikk-pakk csináltam, de így is nagyon ment az idő. Szerencsére a Spurisokkal a depó végén voltunk, így hamar felszállhattunk a nyeregbe. A városi szakasz rövid volt és hamar be lehetett könyökölni. Gyorsan felpörgött az óra és tartósan jó átlagot tudtam menni. Az emelkedőn kiálltam majd döngettem lefelé. A kör végén 1:16nál frissítettem, majd a másodikra már az ismert úton nyomtam a pedált. Próbáltam kihozni magamból amit csak lehetett és az edzésen begyakorolt tempót tartani. A két kör 35ös lett.

A futás első köre hamar elrepült. Megállapítottam, hogy a Helikon utca a szúrkolók ellenére is meredek ehhez a tevékenyseghez (talán a bringán nagyon megnyomtam). Az utca végén a 421-es harcossal előzgettük egymást, de láttuk, hogy ha csatába megyünk bele, akkor mindkettőnket úgy kell majd felmosni, így a kölcsönös bíztatásban merült ki néma alkunk. A körök alatt felfelé én mentem elöl, lefelé ő. Futás közben Peti, Géza, Tamás, Veri, Zsolt, Vázsony és Luca jött szembe és bíztattuk egymást egy-két jóleső szóval, Judyt nem láttam sajna csak bringán. Az utolsó kör végén végleg megelőztem harcos társamat és eldöngettem lefelé.

Némi céleufória után a vihar elöl a hotelba menekültünk, de így is eláztunk a kidepózás alatt…

Jól esett a Spurisok szurkolása, amit ezúton is köszönök.

Továbbá köszönöm Judynak és Melinek a felkészítést.

Zsolt

Oké oké…

Szóval az idei féltavom mar majdnem 100% ban élvezet- triatlon volt. Tökéletes idő, remek helyszín és szervezés. Sajnos az utolsó két hónap a felkészülésben hiányosra sikeredett, de bíztam a teli futasaimban. Majdnem minden heten megvolt a 35-40 km gondoltam ez elég lesz. A pénteki hajnali úszásokat pedig kifejezetten élveztem. A bringa az sajnos hiányosan volt idén de talán a rövidebb  max edzéseknek is lehet hatása….
Egyetlen célom volt hogy nehogymá’ ket órán túli félmaratont fussak, mint tavaly, totál meghalva.
Ehhez Őrmester Úr tanácsát kellett megfogadnom, miszerint ne versenyezzek a bringán…ez azért nehéz, mert szeretek versenyezni a bringan…

13321623_1033598240009398_6057473518562874658_n
Úszás: nagy tervekkel érkeztem, kb 35 körül, hamár annyit Kondorosiztam, de a nagy tömeg és a pocsék helyezkedés és ezt rögvest eloszlatta. Gyakorlatilag a sűrűjében úsztam, de mindig előttem volt valaki, azaz állandó megállás, újraindulás. Nem tudtam a tempomat úszni, ezt meg gyakorolni kell…így lett 39 ami nagyon sok, de valahogy nem tort le.
Depozasok: Balázsnak igaza van, ezek a 4-5 percek elég sokak…viszont itt lehet egy két szólt váltani a családdal enni, inni stb..szóval kell ez a kis szusszanas)
Bringa: persze, az első körben versenyzek, 1.17, ajjaj sok lesz vegyünk vissza, vagy szenvedés lesz a futás. Folyamatos frissítés, tajnezegetes na ugye hogy lehet lassabban is bringazni. 2,41 nagyon kenyelmesen, alacsony pulzuson.
Futás : laza kezdés, óvatoskodas, Iván a célnál szurkol, mint minden feltavomon nagyon lelkesen.
Végig tudom tartani a tempót, inni is tudok iszonyatosan feldob az emelkedőn Tour de France, Mont Ventoux feelinget varázsolo gyereksereg. Nem kell sétálnom sem, Veri biztat (ha a következő körben nem érsz be, beülök egy sörre, megvárlak), az összes spuris szinten. És persze a népes családom, ez mind nagyon feldob.
A harmadik körben lassulás 6 fölé megy a tempó, de valahogy visszajövök ( hiába, a rutin)))
Vége 5.23, eddigi legjobb, de talán meg lehet itt-ott faragni. A dinnyét a célban sokáig nem felejtem, nagyon csuszott kedvenc gyumolcsom az ömlő esoben.
A verseny tökéletes volt, szerettem végig, köszönet mindenkinek aki hozzájárult eme élményhez!

Folyt.köv.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook

Támogatóink

Legolvasottabb

Kategóriák

Ez is érdekelhet

Információk, jelentkezés

Baranyai Judit Réka:

Elnökség

Elnök: Baranyai Judit Réka

Alelnökök: Gyurcsák Szilvia, Balogh Csaba

Elnökségi tagok: Kindl Gábor, Palkó András, Veres Gábor

felügyelő biztos: Dr. Rihay-Kovács Zita

Budapest

SPIRIT Sport Club (Spirit SC), közhasznú sportegyesület, 1116 Budapest, Kamilla utca 3. I adószám: 18176386-1-43 I nyilvántartási szám: 01-02-0009938  Számlaszám: Budapest Bank, (Spuri Sc) 10102086-48039600-01000005 

Veszprém

Spirit Sc, Veszprém szakosztály, közhasznú sportegyesület  I 8200 Veszprém, Búzavirág utca 12. I Adószám: 19306490-1-19 I Brassay Réka szakosztályvezető I Somogyi Zsófia, szakosztályvezető helyettes