Spurisok a nagyvilágban – Nagyváradi Ironman és féltávú triatlon

Alább olvashatjátok bringásedzőnk, Blasi Gyuri beszámolóját a nagyváradi versenyről.
2011. június 18-án került megrendezésre 2. alkalommal Nagyváradon az Ironman és a féltáv. Nagyon barátságos, családias hangulat fogadta a résztvevőket a Nagyvárad szomszédságában fekvő Paleu (Pályi) falu szélén található Spree-tó partján. A helyi étterem, tó fölé épített teraszán festői környezetben történt a regisztráció és benn az étteremben a technikai értekezlet valamint a tészta party. A rendkívül figyelmes főrendező Szokolszky István (ultrafutó, triatlonista, hegyimentő) minden tudnivalót teljes részletességgel elmondott magyarul és románul egyaránt. Minden külön kérdésre pontos választ adott az érdeklődőknek.

A verseny az Ironmanra való tekintettel szerencsére reggel 7-kor kezdődött szombaton a 22-23 fokos tóban. Jól látható bólyasor mellett kellett úszni 4 illetve 8 kört a versenyzőknek. A tóból való kimászást egy szőnyeggel könnyítették meg a depó felé. Szerencsénk volt a korai indulással a későbbi nagy meleg és a szél miatt. A kerékpáros szakasz fő részén egy 24 km-es dombos, szeles szakaszon 3, ill. 6 kör várt ránk mindkét fordítónál frissítő állomással. Majd az úszás helyszínétől egy számunkra új, meglepetéssel tarkított kb. 8 km-es csemege fel illetve leküzdése volt a végső kerékpáros feladat ekkor már hőségben és a környező hegyek jóvoltából szélárnyékban. Két rövid szakaszon szívesen átültem volna egy montira, de ezt a kb. 100 m-t is sikeresen teljesítettük. Kicsit rossz volt az út, amit a rendezők előre közöltek velünk. A  jelzések és rendezők is segítettek minket ügyesen átnavigálni ezeken a részeken. A végső szám, a futás a Bratinau parkban zajlott 18, ill. 36 körön a park hatalmas, árnyat adó gesztenye és platánfái alatt a nyári kánikulában. Minden körben lehetett frissíteni egy igazi terülj asztalkánál, ahol minden földi jó ki volt helyezve a futók számára. A rendezők, a kísérők, a nézők és a versenytársak folyamatosan, lelkesen biztattak mindenkit a verseny során. Ha valaki épp nem emlékezett, hogy hányadik körnél tartott, akkor megkérdezte a rendezőket és valamelyik rendező az adatok gyors tisztázása után azonnal hatalmas sprinttel a kérdező után száguldott és közölte vele, hogy hol tart.
A verseny gyönyörű magyar sikereket hozott:
Vatai Miklós megnyerte az Ironmant, Temesi Dániel 5. hely és Szloboda Sándor 11. hely.
Dr. Harsányi Zsuzsa megnyerte a női féltávot, Bálint Zoltán 2. hely, Cséplő Zoltán 5. hely, Blaskovics György 7. (korosztály 1.), László „Pados” Bence 10. (korosztály 2.) és Zsíros Sándor 18. helyen ért célba.
A vasárnapi, szintén nagyon jó hangulatú eredményhirdetésen a polgármester asszony gratulált a résztvevőknek és osztotta ki az érmeket, serlegeket, majd mindenkit szeretettel meghívott a jövőre ismét megrendezésre kerülő eseményre.

Én is mindenkinek ajánlom ezt a versenyt, végig jól éreztem magam és azt éreztem, hogy a rendezők teljes odaadással segítettek nekünk mindenben a legjobb eredmény eléréséért.
Jó volt úgy részt venni egy ilyen versenyen, hogy benne is voltam és egy idő után kívülről is tudtam nézni a fejleményeket. Ugyanott, ugyan olyan körülmények között mentünk, ahol a „nagyok”(csak fele annyit), és utána a pálya széléről mi is tudtuk segíteni, bíztatni őket.

Jövőre veletek és a többiekkel ugyanitt!

Gyuri
 A verseny honlapja: www.ironmanoradea.ro

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook

Támogatóink

Legolvasottabb

Kategóriák

Ez is érdekelhet

Információk, jelentkezés

Baranyai Judit Réka:

Elnökség

Elnök: Baranyai Judit Réka

Alelnökök: Gyurcsák Szilvia, Balogh Csaba

Elnökségi tagok: Kindl Gábor, Palkó András, Veres Gábor

felügyelő biztos: Dr. Rihay-Kovács Zita

Budapest

SPIRIT Sport Club (Spirit SC), közhasznú sportegyesület, 1116 Budapest, Kamilla utca 3. I adószám: 18176386-1-43 I nyilvántartási szám: 01-02-0009938  Számlaszám: Budapest Bank, (Spuri Sc) 10102086-48039600-01000005 

Veszprém

Spirit Sc, Veszprém szakosztály, közhasznú sportegyesület  I 8200 Veszprém, Búzavirág utca 12. I Adószám: 19306490-1-19 I Brassay Réka szakosztályvezető I Somogyi Zsófia, szakosztályvezető helyettes